As salammualaikum wbt..
Apa lauk kegemaran anda?
Tahukan anda?
Makan ikan juga mempunyai kelebihan lebih baik daripada udang, daging dan ayam kerana ia mengandungi kalori, lemak dan kolesterol rendah. Ikan juga sumber protin dan beberapa jenis vitamin dan mineral.
Jadi apakah nasihat terbaik yang perlu dipatuhi??
Makan lebih banyak ikan kerana ada asid lemak Omega 3 yang baik?
atau
hadkan pengambilan ikan kerana risiko toksin seperti merkuri?
Ada sesetengah ikan terutama salmon, tuna dan herring juga tinggi dalam lemak asid Omega 3. Bagaimanapun, pengambilan ikan dalam diet juga berisiko. Ini disebabkan sesetengah ikan mengandungi bahan pencemar seperti merkuri, dioksida dan kimia.
Kita juga boleh dapatkan Omega 3 dari makanan tambahan minyak ikan (fish oil). Pastikan pilihan anda selamat dan bebas dari bahan merbahaya.
Fish oil shaklee - omegaguard ni mmg sah bebas dari bahan tercemar merkuri, toksik, plumbum dll! :) sbb ia bukan diperolehi dari hati ikan, dan ia melalui proses farmaseutikal dan penyulingan berteknologi tinggi! ;)
Rasai manfaat omega-3 dari omegaguard Shaklee. Amat berbeza! ❤️
#zaimahbakar 017-226 9327
-your trusted SHAKLEE Independent Distributor. :)
No comments:
Post a Comment