Thursday, 5 March 2015

Kesian SOYA

Bismillah.. Assalammualaikum w.b.t..~♥

Ada tak yang bila dengar SOYA je..terus rasa ia tak bagus?
Jangan tuduh soya begitu..kesian dia. :p
Kalau kita terbaca cerita keburukkan soya ni, cepat-cepat la kita 'dengar' kedua-dua pihak. Baca juga kebaikkan. Ambil tahu KENAPA baik kenapa buruk..??

Antara SEBAB kenapa saya dan anda semua kena pilih soya ESP:

1.ESP menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap dan menghasilkan isoflavone (bukan senang nak ekstrak isoflavone dari kacang soya, proses yang Shaklee buat sangat teliti)

2.ESP hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses

3.ESP dibasuh dengan air ("..Dr. Shaklee knew that By using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.Dr. Shaklee knew the difference.")

4.ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya (kandungan asid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zink semasa pencernaan dalam usus.

5.Dah 54 tahun ESP mengungguli pasaran makanan tambahan. Lama tu... kalau bagus dan ramai yang yakin, memang ia bertahan lama kan. :)

Tak kenal maka tak cinta.

Yang nak cuba ESP Shaklee, boleh terus hubungi saya ye.

Segala order/ pertanyaan, contact:


Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
PM/ inbox FB: [KLIK SINI]
Email: zaimah.bakar@yahoo.com


No comments:

Comments System