Kenapa ESP sentiasa menjadi pilihan sebagai sumber makanan tambahan PROTEIN?
Kerana..ESP ni sangat berbeza dari yang lain. :)
- Soybean ESP ni ditanam secara organik. Yang mana nutrisi makanan yang ada dalam soybean ni akan kekal dan tidak akan berkurang.
- Soybean yang digunakan ialah NON-GMO (tidak dihasilkan dengan mengubah genetik: banyak tanaman sekarang yang diubah genetiknya supaya penghasilannya lebih banyak. Tetapi, Shaklee guna hanya yang ORI.. )
- ESP mengandungi 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan bagi menghasilkan hormon, antibodi, enzim dan jus penghadaman.
- dalam proses pembuatannya juga, ia dibersihkan dengan air, bukannya alkohol. (alkohol memusnahkan isoflavon dalam soybean). Isoflavon amat diperlukan bagi meyeimbangkan hormon dan menaikkan berat tulang di samping mengurangkan risiko kanser paru-paru.
- Proses tanpa pemanasan. Maka, isoflavon dan asid amino tidak musnah, ia sangat sensitif pada suhu yang tinggi.
- ESP juga ditambah dengan unsur kalsium bagi meneutralkan serbuk soya yang berasid. Jadi, ia mengelakkan kerapuhan tulang.
Sifat-sifat istimewa ini hanya terdapat pada Energizing Soy Protein Shaklee. :)
Untuk order atau info lebih lanjut, boleh hubungi saya:
Zaimah Bakar
Shaklee ID: 889328
No. Fon: 017-226 9327
FB Page: Zaimah Bakar (Official)
Email: zaimah.bakar@yahoo.com
No comments:
Post a Comment