Thursday, 21 February 2013

OmegaGuard - Kenapa Minyak Ikan Terbaik Di Dunia?



Bismillah.. Assalammualaikum w.b.t..~♥

Shaklee Omegaguard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omegaguard mempunyai ketumpatan 3 kali ganda dari ketumpatan hati minyak ikan.

Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omegaguard merupakan minyak ikan palinh tulen di dunia yang mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omegaguard dapat membekalkan 905mg sid lemak Omega 3, EPA dan DHA.

Kebanyakkan pengusaha2 kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omegaguard. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulinganpropetiari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan yang paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

Apakah manfaat utama Omegaguard??

Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkn kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega 3 membantu rembesan protaglandin (bahan kimia di dalam badan dipanggil prostaglandin dirembeskan yang menghantar mesej "sakit") dengan lebih berkesan untuk menghalang proetetomegaly (is an increase in size of the prostate gland) dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos (male menopause). Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, memberikan kulit halus licin dan kemerah-merahan.

Mencegah penyakit saluran darah (kardiovaskular) dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis (the formation of a blood clot; darah beku), tekanan darah tinggi, kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal, ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah ateriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko sakit jantung.

Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Bagi ibu menyusukan yang mengamalkan Omegaguard, susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omegaguard dapat membekalkan 905mh asid-asid lemak omega-3, DHA, EPA dan lain-lain lagi.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser. Kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis). Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu, ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu tulang rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam kesihatan mental. Termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia mampu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Kenapa ikan air laut dalam?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika telah menemui satu rahsia... Orang Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greendland, Denmark, yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi, dan kencing manis. Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka adalah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghidapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan:

Ikan air laut dalam mengandungi asid lemak tepu yang sangat tinggi iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit yang berkesan.

Nak tahu lagi tentang OMEGAGUARD? Klik SINI :)

Berminat dengan Omegaguard si minyak ikan yang sangat berkualiti dan terbaik ni? Boleh terus hubungi saya untuk keterangan dan harga istimewa.

PM SMS CALL WHATSAPP


Zaimah Bakar
Shaklee Independent Distributor
ID: 889328
Hp: 017-226 9327
Email: zaimah.bakar@yahoo.com

No comments:

Comments System